Schade expertise & taxatie

Indien U WA verzekerd bent en U heeft buiten uw schuld schade (tegenpartij bekend) aan Uw voertuig dan heeft U meestal een  officieel autoschade expertise (taxatie) rapport nodig.  Deze schade expertise wordt door Karel ASR samen met de autoschade expert opgesteld. In Nederland is het schade expertise rapport gestandaardiseerd middels Audatex. Dat betekend dat alle verzekeraars uitgaan van dezelfde definities en rapporten onderling kunnen beoordelen en ook digitaal verwerken.

Belangrijk is ook, in de meeste gevallen, dat het Europees Schadeformulier ingediend is/wordt.

Op basis van het autoschade expertise (taxatie) rapport keert de verzekeraar van de tegenpartij de schade aan U uit. U kunt van het uitgekeerde bedrag de schade bij Karel ASR laten verhelpen.

U kunt ook kiezen voor het niet laten repareren van de schade. Dat is uw eigen keus (afhankelijk van de polisvoorwaarden). U loopt dan wel een risico met eventuele vervolg schade. Het probleem bij een expertise is dat zowel wij, als wel een expert, nooit door een auto heen kunnen kijken. Blijkt tijdens of na de reparatie bij ons dat er een vervolg schade is ontstaan door, dan mogen wij het dossier heropenen en de vervolg schade alsnog verwerken. Kiest U voor uitbetaling, dan sluit de maatschappij het dossier en maakt U nooit meer aanspraak op vervolgschade. Dat risico ligt bij uzelf.

Wilt U een schade expertise-taxatie laten uitvoeren dan komt in de meeste gevallen een autoschade expert bij Karel ASR langs om de schade te beoordelen. Dit kan een autoschade expert zijn van uw eigen verzekeringsmaatschappij of een autoschade expert van de tegenpartij.

De auto schade expert;

De autoschade experts die de expertise uitvoeren zijn in Nederland:

  • onafhankelijk en deel van een grote organisatie zoals Dekra
  • onafhankelijk en zelfstandige ondernemers
  • een auto schade expert in dienst van de verzekeraar zelf.

Vroeger had de verzekeraar veel autoschade experts in dienst die daadwerkelijk de auto’s gaan bekijken. Tegenwoordig gebeurt dat veelal op afstand op basis van foto’s en de informatie van het schadeherstelbedrijf.

Een afspraak met ons maken voor de schade expertise aan uw auto is eenvoudig…

U vult ons Aanvaag Schade – expertise – taxatie formulier op deze pagina in, en U brengt de auto op de met de expert afgesproken dag en wij regelen de rest!

De schade expertise:

Uw auto, bestelwagen of camper dient op de dag van schade expertise (taxatie) om 8.30 uur bij Karel ASR aanwezig te zijn. Neemt u ook uw groene kaart en kentekenbewijs mee. U hoeft dit vooraf niet aan ons door te geven. We hebben altijd ruimte om een expertise van een auto er tussen door te doen. In niet alle gevallen komt er daadwerkelijk een autoschade expert, ondanks dat u denkt dat er autoschade expert komt. Afhankelijk van de verzekeraar komt het ook vaak voor dat de autoschade via foto’s en een audatex calculatie van Karel ASR wordt vastgesteld.

Expertisekosten

Aan een schade expertise (taxatie) rapport zijn expertise kosten verbonden indien u de schade niet direct laat herstellen. De expertise kosten bedragen standaard € 65,- inclusief BTW, tenzij er andere afspraken bestaan met uw verzekeraar. Mocht u later wel opdracht geven tot reparatie bij Karel ASR Autoschade dan worden deze expertise kosten in mindering gebracht op de reparatiekosten. In dat geval hoeft U niet voor deze werkzaamheden te betalen.

Karel A.S.R. voorwaarden

Aanvraag schade – expertise – taxatie formulier


    ParticulierBedrijf    Share This
    WhatsApp chat